Günlük Yaşam Ne-Nedir Sözlük Son Yazılar

SOĞUK ALGINLIĞI NEDİR

Hastalık virüsü
Written by bilensite

Soğuk algınlığı nedir, soğuk algınlığı, soğuk algınlığı belirtileri, soğuk algınlığı aşamaları nedir. Kaç gün sürer, soğuk algınlığı ne iyi gelir, soğuk algınlığı iyi gelen çorbalar. Soğuk algınlığı iyi gelen ilaçlar, soğuk algınlığı iyi gelen çaylar, soğuk algınlığı nasıl geçer. Ateş düşürücü ilaçlar, en çabuk nasıl geçer

Soğuk algınlığı nedir, soğuk algınlığı, soğuk algınlığı belirtileri, soğuk algınlığı aşamaları nedir. Kaç gün sürer, soğuk algınlığı ne iyi gelir, soğuk algınlığı iyi gelen çorbalar. Soğuk algınlığı iyi gelen ilaçlar, soğuk algınlığı iyi gelen çaylar, soğuk algınlığı nasıl geçer. Ateş düşürücü ilaçlar, en çabuk nasıl geçer. Gibi soruların yanıtını buradan alabilirsiniz.

Soğuk Algınlığı

Soğuk algınlığı hemen hemen her yıl kapımızı çalan, olmazsa olmaz bir rahatsızlıktır. Genelde her yıl belli dönemlerde gelir ve önlem alsak da bir şekilde bulaşır. Bu konuda ne yapabilirsiniz gelin beraber bakalım. Unutmayın ki korkulacak olan hastalık değil yanlış tedavidir.

Hastalık virüsü

Soğuk algınlığı nedir

Soğuk algınlığı nedir, üst solunum yollarımızı tıkayarak solunamaz hale getiren viral enfeksiyonda ki başrol rhinoviruslerdir. Aslında soğuk almamızdaki sebep soğuğun kendisi değil vücuda virüsün girmesidir. Ama bu virüsler de soğuk havada daha etkin ve daha dirençlilerdir.

Soğuk Algınlığı Belirtileri Nedir

Soğuk algınlığı belirtileri nedir, bu konuya kısaca değineceğiz çünkü en doğru teşhis hekim tarafından konulmalıdır. Belirtiler başka bir hastalığında habercisi olabilir. Tam olarak ne olduğundan emin olmadan önce teşhis koymayınız. Çoğu kış hastalığının belirtileri birbirine benzerlik gösterir. Belirtileri nasıl ayırt edilir.

Soğuk algınlığı belirtileri nelerdir dediğimizde elbette herkesin aklına belli başlı belirtiler geliyor. Bunların başında tıkanıklık, burun akıntısı belki boğaz ağrısı yada biraz da halsizlik, hastalığı nasıl geçirdiğinize bağlı olarak ateş, baş ağrısı ve öksürükte olabilir. Önemli olan ise kesin olarak bariz olan belirtileri ele almak. Olmayan belirtileri varmış gibi his

Soğuk algınlığı aşamaları

Soğuk algınlığı aşamaları çok belli başlı bir kademelenme olmamakla birlikte başlangıçtan sonraki 2-3 gün içinde hastalık doruk noktasına ulaşır. İlk aşamayı herkes bilir hastalık 1-2 belirti gösterir, hapşırmanın ardından gelen burun akıntısı ve ” hasta oldum galiba” hissi yada normal bir günde yaptığınız rutinlerin o gün zorlaşması ve yapacak takatinizin olmaması vesaire. Hastalık doruk noktasına ulaştıktan sonra ise iyileşmeye başlama aşaması başlar.

Kaç gün sürer

Bu hastalığın belirtileri kaç gün sürer diye soranlar için en doğru yanıt hastalığı idare sürecinize göre değişir. Fakat iyileşmenizin birkaç gün erken yada geç olması dışında bir fark olmaz. (Yaklaşık 5-10 gün arası) Tabi bunlar sağlıklı bir insan için geçerlidir. Kronik rahatsızlığı veya özel bir durumu olanlar için en doğrusu uzman kontrolüdür.

Soğuk Algınlığı Ne İyi Gelir

Soğuk algınlığına ne iyi gelir kısmı hastalığa göğüs germek kısmıdır. İşte tam burada hastalığı idare etmeniz gerekir. İyi gelir diye her şeyi üzerinizde denemenizin bir anlamı yok. İyi gelir diye karma karışık şeyleri tüketip birde midenizi bozmanın da anlamı yok.

Doğru olan bol su ve sağlıklı öğünler yani rutininiz olması gereken beslenme düzeni. Aksi takdirde kilolarca portakal yemenin bir anlamı olmaz çünkü yetişkin bir insanın günlük ihtiyacı olan c vitamini 75-100 mg arasıdır. Bir portakalda 55 mg civarında yani ihtiyacınızın yarısından fazla c vitamini bulunur ve siz sağlıklı öğünlerden bunun fazlasını vücudunuza alırsınız. İhtiyaç fazlası c vitamini alıp sindirim sistemimizi bunu sindirememekle uğraştırmanın gereği yok.

Hastalıklara iyi gelen şeyler saymakla bitmez, bitmediği gibi tecrübe etmişsinizdir ki çoğu kulaktan dolma işe yaramaz şeylerdir. Örneğin ateşiniz çıktıkça kat kat yorgan altına girmek sizi daha kötü etkiler yada nane limonun farklı farklı kombinasyonlarını arka arkaya denemek yukarda bahsi geçtiği gibi gereksiz c vitamini ve mide rahatsızlığından başka bir şey değildir. Sağlıklı bir yetişkinin hastalığı en iyi karşılama şekli rutinine devam etmektir.

Bu size hastalığı görmezden gelmek gibi geliyor ancak insanın biyolojik yapısı bu şekilde dizayn edilmiştir. Bizler tembellik yaptıkça tembelleşiriz, bu hastalık halinde de böyledir. Yataklara düşüp iyileşmeyi beklemek, virüsün vücudunuzda kurduğu hakimiyet süresini uzatır. Elbette kendinizi çok yormamalı ve yeterli istirahati ihmal etmemelisiniz ayrıca ılık bir duş almakta her hastalığa karşı iyi bir savunma yöntemidir.

Soğuk algınlığı nedir, savaş

Soğuk algınlığı iyi gelen çorbalar

Soğuk algınlığına iyi gelen çorbalar adından anlaşılacağı üzere hastalığa karşı elinizde koz olacak çorbalardır. Özellikle içilmesi gereken bir çorba belirtmek doğru olmaz. Çorbanın tavsiye edilmesi sıcak ve sıvı olması ilaveten de bol vitamin içermesinden kaynaklıdır. Bu 3 ön koşulu taşıyan her çorba size iyi gelir. Örnek verecek olursak; Tarhana Çorbası, Sebze Çorbası veya Tavuk Çorbası gibi birçok çorba yardımcı olur.

Soğuk algınlığı iyi gelen ilaçlar

Soğuk algınlığına iyi gelen İlaçlar doktorunuz tarafından verilen ilaçlardır, komşunuzu iyileştirdiği için kullanılan ilaçlar değildir. Özetle bir hekimden onay almadan ilaç içmeyiniz. Özellikle bu gibi çok zorlayıcı olmayan durumlarda ilaç kullanmak sadece böbreklerinizi yıpratır. Tavsiye edilen bir şey değildir.

Soğuk algınlığı iyi gelen çaylar

Soğuk algınlığına iyi gelen çaylar çorbalarda olduğu gibi sıcak, sıvı ve besleyici olduğu için tavsiyedir. Çayları hazırlamak çorbaya kıyasla daha pratiktir. Tercih ederseniz hazır paketli olanları da vardır. Çaylarda da seçenek kendi isteğinize kalmış ıhlamur, nane, zencefil, ekinezya, adaçayı gibi çayları tüketebilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken bir diğer hususta çayı doğru demlemek. Bitki çaylarının çoğu kaynatılmaz, sıcak suya atılıp demlenmesi beklenir.

Soğuk Algınlığı Nedir Nasıl Geçer

Soğuk algınlığı nasıl geçer demek yerine ne zaman geçer demeliyiz. En başta bahsettiğimiz gibi hastalık normal seyrinde yaklaşık bir hafta içinde kendiliğinden geçer. Lakin hastalık devam ederken soğuk hava koşullarına maruz kalmak gibi durumlarda elbette hastalık süresi uzayabilir yada daha da ağırlaşabilir. Hastalığa göğüs germek demek değildir. “Bana bir şey olmaz çıkıp yalın ayak gezerim.” yapmanız gereken teslim olmamak rutininizi bozmamaktır.

Ateş düşürücü ilaçlar

Soğuk algınlığı ateş düşürücü ilaçlar aslında insan vücudunun ihtiyaç duyduğu bir şey değildir. Durumunuz kötüleşmedikçe veya gerçekten desteğe ihtiyaç duymadıkça tüketmemeniz öneridir. Şu bir gerçek ki hiçbir ilaç hastalığı iyileştirmez sadece semptomları ortadan kaldırır. Gerçekten halsiz düştüyseniz ve hastalık günlük işinizi aksatmanıza neden oluyorsa ilaç içip halsizlik etkisini ortadan kaldırabilirsiniz.

Hastalık evde nasıl geçer en doğru sorudur. Çünkü; Bu durumda en iyisi ağır bir işte yada soğuk koşuları olan bir işte çalışıyorsanız birkaç gün istirahat izni almak. Fakat evde yatmak hastalık süresini uzatacağı için ortalama bir işte çalışanlar için bu doğru olmaz. Gün içinde ılık bir duş, biraz egzersiz hareketi, temiz havada yürüyüş evde atlatmak için en ideal yollardandır.

En çabuk nasıl geçer

Soğuk algınlığı en çabuk nasıl geçer diyorsanız tabi ki de geçmez. En çabuk, geçeceği zaman geçer, “sümkürerek iki saatte iyileştim” diyen insanlar var, böyle kulaktan dolma şehir efsanelerine kanmayın. Sağlığınızı her şeyden üstte tutun kimsenin sahte tıp rolüne kanmayın. Sağlıklı günler..

Bitki Çayları

Son olarak bunları da merak edebilirsiniz; soğuk algınlığı ve grip aynı mı? Korona ile soğuk algınlığı nasıl ayırt edilir? covid belirtileri nelerdir omicron?

Corona grip olur mu? terleme soğuk algınlığına iyi gelir mi? Burundan yeşil sümük gelmesi iyi midir? soğuk algınlığı olduğu nasıl anlaşılır?

Duş almak soğuk algınlığına iyi gelir mi? soğuk algınlığı bulaşıcı mı? Soğuk algınlığını ne önler? üşütme ve halsizliğe ne iyi gelir? Soğuk havadan hasta olunur mu?

About the author

bilensite

Leave a Comment