Akupunktur Nedir Ne İşe Yarar, akupunktur ile hangi hastalıklar tedavi edilmektedir, akupunktur gerçekten işe yarıyor mu. Kimler akupunktur yaptıramaz, akupunktur hangi durumlarda yapılır, akupunkturun yan etkileri nelerdir. Hangi noktalar, akupunktur noktaları nerelerdir, akupunktur hangi bölgelere uygulanır gibi sorularınızın cevabını bu yazıda bulabilirsiniz.
Akupunktur Nedir Ne İşe Yarar
Akupunktur nedir ne işe yarar, çok ince iğneler kullanılarak yapılan akupunkturun tarihi iğnenin icadından öncesine dayanır. Çok eski bir Çin alternatif tıp yöntemi olan akupunktur enteresan bir buluştur. Özetle sivri uçlu iğnelerin vücuttaki belirli bölgelere batırılmasıyla uygulanan tedavi yöntemidir. Tamamen profesyonellik isteyen bir iştir, yanlış tedavinin bölgesel felç riski vardır. Milattan önce kullanılmaya başlandığını gösteren Çin kaynakları vardır.
Bian adı verilen taşlarla yapılmaya başlanmıştır ve daha sonraları geliştirilerek bambu, kemik ve en son iğne ile uygulanmaya başlanmıştır. Günümüzde bu yöntem için altın ve gümüş iğneler kullanılmaktadır. Özellikle ağrılı bölgelerde acıyı dindirmesi için kullanılmaktaydı. İlerleyen dönemde daha farklı durumlarda da kullanılacak şekilde gelişti. Pratik bir tedavi yöntemidir, sadece iğneyi doğru noktaya batırmaktan ibarettir ancak yanlış noktalar tehlikelidir.
Akupunktur nedir, hangi hastalıkları tedavi etmektedir
Akupunktur nedir, hangi hastalıkları tedavi etmektedir, özellikle baş ağrısı, sırt ağrısı, ayak ve romatizma, sindirim sistemi rahatsızlıkları, solunum yolu rahatsızlıkları ve zayıflamak için kullanılmaktadır. Daha seyrek olarak ise psikiyatrik problemlerde, kadın hastalıklarında, alerjilerde ve bölgesel narkoz amacıyla kullanılmaktadır.
Akupunktur gerçekten işe yarıyor mu
Akupunktur gerçekten işe yarıyor mu, bazı hastalarda 4-5 hatta 10 seansta sonuç veriyor. İlk tedavide de sonuç alan hastalar vardır. Ancak akupunkturun nasıl çalıştığına dair bilimsel bir veri yoktur. Evet işe yarıyor ama nasıl işe yaradığı biraz muamma bir durum. Bu alternatif tıp yöntemi bu açıdan sözde bilim olarak görülmektedir. Bu sebepten ötürü bu tedaviyi uygulamak istemeyen hastalar vardır.
Akupunktur nedir, hangi durumlarda yapılmaktadır
Akupunktur hangi durumlarda yapılmaktadır, en çok işlevli olduğu tedavi yöntemleri en iyi seçeneğin akupunktur olduğu ve uygun ilacın olmadığı durumlardır. Mesela sigarayı bırakmak isteyen biri için akupunktur hipnoz gibidir. Yada depresyon gibi uykusuzluk gibi bir durumda en iyi tedavilerde başı çeker. Bununla birlikte migren ağrısı ve hipertansiyon gibi durumlarda tamamlayıcı bir alternatif olarak kullanılmaktadır.
Kimler akupunktur yaptıramaz
Kimler akupunktur yaptıramaz, bu konuda kendi içinde farklı durumlara göre çalışır. Örneğin zayıf kalplerde kalp krizi gibi riskleri düşürmek için kullanılmaktadır. Ancak kalp pili takan kişilere kesinlikle yasaktır. Başka bir örnek ise hamile kadınlarda erken doğum riski oluşturduğu için kullanmamak ancak normal doğumda kullanmak. Kanser başlangıcında tamamlayıcı tedavi için tercih edenler vardır. Ancak kemoterapi veya radyoterapi gören hastalar içinde yasaktır.
Akupunkturun yan etkileri nedir
Akupunkturun yan etkileri nedir, bilimsel dayanakları olmadığı halde modern tıp tarafından kabul gören ve 2000 yılı aşkın süredir yaygınlaşarak kullanılmasındaki belki de en büyük etken hiçbir ciddi yan etkisinin olmamasıdır. Görülen tek yan etki masaj sonrası gelen hafif mayışmadır. Ender olarak iğne batma hisside oluşur ancak bu bir yan etki değildir şayet iğne batırmaktadırlar. Ayrıca tedaviye gelirken de telaşsız ve dingin olmak tavsiye edilmektedir.
Akupunktur noktaları nerelerdir
Akupunktur noktaları nerelerdir, tedavi uygulanırken iğneler ya deri altı bölgelere yada kasların içindeki belirli bölgelere batırılmaktadır. Bunun sebebi ise bu bölgelerin diğer bölgelerden daha grift bir elektrik potansiyeline sahip olmasıdır. Ayrıca iğnenin battığı noktalar belirli ve kesin noktalardır. Uygulanması gereken tedaviye göre değişiklik göstermektedir.
Akupunktur hangi bölgelere uygulanır
Akupunktur hangi bölgelere uygulanır, toplam belirlenmiş 360 adet akupunktur noktası vardır. Bu noktalar vücudun her yerine yayılmış şekildedir. Bazı bölgeler yapısı gereği daha fazla nokta barındırmaktadır. İğnelerin batırılacağı derinlik ise rahatsızlığa ve bölgeye göre 1 mm ila 4.2 cm arasında değişmektedir.
Son olarak bunlara da göz atmak isteyebilirsiniz; akupunktur sonrası nelere dikkat edilmeli, akupunktur ile 1 ayda kaç kilo verilir. Akupunktur sonrası banyo yapmak doğru mu, akupunktur kaç seansta sonuç verir.
İğnesinin içinde ne var, akupunktur hangi ağrılara iyi gelir, akupunktur kaç seans sürer. Hangi doktora akupunktur için gidilmektedir, akupunktur fiyatları ne kadar, akupunktur acı verir mi?
Leave a Comment